PentaVox Kft logo

INNOVÁCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

PentaVox Kft. 1043 Budapest, Dugonics utca 11.


PentaVox a fejlesztési tanácsadó

elektronikai alkatrészek usb

A Pentavox Kft. kutatással, fejlesztéssel és gyártással foglalkozó kiemelkedő szakértői csapat, amelynek 1996-os megalakulása óta elsődleges célja az ügyfelek egyéni igényeinek kiszolgálása és a magas minőségi standard biztosítása.

Az egészségügyben és természetgyógyászatban a speciális szakterületeken végzett sok évi kutatómunka eredményeképpen, cégünk olyan készülékek megalkotásában vesz részt, amelyek komplex rendszert alkotva, a hagyományos, alternatív és kiegészítő gyógyászatban is megállják a helyüket.

Biztonságtechnikai megoldások fejlesztése, gyártása, karbantartása és az ehhez kapcsolódó magas színvonalú szolgáltatások teljesítésében is együttműködő partner vagyunk.

Cégünk a következő szakemberek csapatából áll:

IT Team - Villamosmérnök Team - Mechanikus Team - Minőségbiztosító Team

fejlesztési tanácsadás

¤

Miért válasszon minket?

  • 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az elektronikai és orvosi műszerek gyártásában és engedélyeztetésében,
  • munkavégzésünk rugalmas és dinamikus,
  • ügyfeleink kéréseihez rugalmasan alkalmazkodunk,
  • ingyenes tanácsadást nyújtunk,
  • készülékeinket és IT-s megoldásainkat ügyfeleink elégedetten használják szerte a világon.

Elérhetőségeink:

  • Magyaroszág - Budapest: +36 1 272 1360  +36 30 7423242
  • Németország - München: +49 175 2959 632
  • Nagy-Britannia - London: +44 751 084 2222

¤

Pályázatok


MAGASABB ÉRZÉKENYSÉGŰ SZENZOR ÉS ELEMZÉSI METÓDUS KUTATÁSA A MAGZATI MOZGÁS ÉS SZÍVHANG ÉRZÉKELÉSÉHEZ

A Pentavox Mérnöki, Menedzsment és Kereskedelmi Kft. és az Idaco Szolgáltató és Tanácsadó Kft. a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című felhívásra konzorciumban benyújtott pályázatával 497 880 226 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesültek. A projekt célja egy terhes monitor kifejlesztése, amely a 24. héttől képes nagy biztonsággal érzékelni a magzati szív kis energia kibocsátású működését biológiai kockázat nélkül.

A projekt célja olyan passzív magzati szívhangérzékelő, szűrő, feldolgozó fejlesztése, mely a korai terhességi héttől képes a magzat szívhangját legalább 20 percen keresztül folyamatosan érzékelni, annak ellenére, hogy a magzat elmozdul, bélmozgásokkal, külső zajokkal, mozgásokkal terhelt a környezet.

Jelen fejlesztés célja,

(A) egy olyan új szenzor kifejlesztése, amely a terhesség 24. hetétől képes nagy biztonsággal érzékelni a magzati szív kis energia kibocsájtású működését biológiai kockázat nélkül.
(B) A korábbi fejlesztési időszakban nem volt mód arra, hogy több operációs rendszerre fejlesszük a készülék és a hálózat működését. Jelenleg célunk, hogy a kifejlesztett új eszköz az összes létező operációs rendszerrel kommunikáljon.
(C) Egyidejűleg célunk egy olyan, a laikus felhasználó számára egyszerű visszajelző beépítése, amely
(1) az érzékelő pontos felhelyezését megkönnyíti,
(2) lehetővé teszi a rendszer használatát hallás és látás sérültek számára is. További cél, a regisztrátumon megjelenő egyéb változók, úgymint a méh spontán fájástevékenysége és magzatmozgás által hordozott, klinikai szempontból releváns információinak feldolgozása és rendelkezésre bocsájtása a rendszert felügyelő klinikusok számára. Így
(D) az un. „count-to-ten” módszer beépítése a szolgáltatásba a magzat méhen belüli állapotváltozásának pontosabb megítélését teszi majd lehetővé.
(E) A méh spontán fájástevékenységének változása pedig a koraszülések megelőzésében nyújthat a klinikum számára hasznos adatot. Az USA-ban magas kockázatú terhesek esetében használt koraszülés előrejelző rendszertől eltérő, annál várhatóan nagyságrendekkel hatékonyabb észlelő rendszer fejlesztése a cél.

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020. 06. 30.AKUSZTIKUS JELEK FIZIKAI JELEKKÉ ALAKÍTÁSÁRA KÉPES ESZKÖZ KIFEJLESZTÉSE HALLÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA

GINOP SAJTÓKÖZLEMÉNY


A PentaVox Mérnöki, Menedzsment és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Prototípus, termék, és technológiai szolgáltatásfejlesztés” című felhívásra a benyújtott pályázatával 94 300 764 Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt célja az akusztikus jelek fizikai jelekké alakítására képes eszköz kifejlesztése hallássérültek számára. (Pályázat kódszáma: GINOP-2.1.7-15-2016-01444)

Az általunk megvalósítandó projekt célja, hogy a siketek és nagyothallók számára egy újfajta életminőségét javító audió jeleket fizikai jelekké alakító hardver készülék prototípusnak kifejlesztése és okos telefonokhoz és okos órákhoz történő integrálása, amely együttesen egy világviszonylatban is egyedül álló megoldást tesz lehetővé. Cégünk hosszú évek óta tervez, gyárt és értékesít orvos technikai és egészségügyi segédeszközöket. Így küldetésünké vált, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amelyek segítséget nyújtanak az orvosoknak a diagnosztikában, vagy amelyek javítják a hátránnyal élők életminőségét.
A siketek és nagyot hallók életminőségének javítása hosszú évek óta célunk. Korábbi kutatási eredményeink alapján megállapíthatjuk, hogy számos eszköz áll már jelenleg is a siketek rendelkezésére (csengetést jelző lámpa, telefon csörgést jelző készülék, világító és rezgő ébresztő óra, hallókészülékek, kommunikációt segítő indukciós hurokerősítők, egyéb). Ezen eszközök a hallókészülékeket leszámítva csak egy funkcióra lehet alkalmazni, vagyis ahhoz, hogy a siketek életminőségükön javítani tudjanak, számos eszközt kell megvásárolniuk, amely jelentős költségekkel jár. Az általunk kitalált megoldással a számos (csengetés jelzés, telefon jelzés, ébresztő óra jelzés, egyéb) egy funkcióval rendelkező eszköz kiváltható egy készülékekkel és a hozzá integrált kiegészítővel.

Egy fő problémát szükséges megoldani ahhoz, hogy a tervezett cél megvalósuljon. Az audió jeleket kell fizikai jelekké alakítani. Célunk egy olyan tanítható hang figyelő és detektáló hardver és hozzá kapcsolódó szoftver megoldás kifejlesztése, amely felismeri a környezetből folyamatosan érkező hangokat és tanítható adatbázisinak megfelelően kiszűri azokat, amelyekhez valamilyen figyelmeztetés van rendelve és a megfelelő figyelmeztetési formának, vagy azok kombinációjának megfelelően (rezgés, felirat, fény, szín) értesíti felhasználóját. Legyen szó gyalogosként egy mentő autó közeledéséről, autógumi csikorgásról, dudálásról, vagy otthonunkban csengetésről, telefoncsörgésről, gyereksírásról, mikrohullámú sütő csengetésről, bármilyen egyéb jelről az általunk megálmodott megoldást amennyiben megtanítottuk erre a hangra, figyelmeztetni fog bennünket, így elkerülve a baleseteket, vagy csak egyszerűsítve az életünket.

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020. 06. 30.

További információ kérhető:

Káldi János
kaldi@pentavox.hu

PentaVox Mérnöki, Menedzsment és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
1043 Budapest, Dugonics utca 11.

Kutatás, orvosi műszerek fejlesztése, tanácsadás, prototípus, kisszériás- és egyedi gyártás, karbantartás, biztonságtechnika
©PentaVox